Sarah Media

Creatieve Storyteller / Copywriter

Ik ga eerlijk zijn. Frozen is niet mijn favoriete film. Gek he, voor iemand die gek is van prinsessenfilms. Ja, ik ben hem als eerste gaan kijken in de cinema en heb zelfs Anna en Elsa ontmoet in Walt Disney World in 2013 nog voor de film in de zalen speelde.

Ik vind de film zeker niet slecht. De boodschap is heel goed en zelfs het plot zag ik niet aankomen. Maar van zodra ik zag hoe populair en overrated het werd haakte ik af. Maar deze podcast is natuurlijk niet voor dat soort rants bedoelt.

Ik ga het vandaag hebben over Elsa. Meer bepaald over wat wij als onderneemster van haar kunnen leren.

We leren Elsa kennen als een down to earth meisje. Niet zo een dromerig type als haar zusje. Maar beneath all of that is iets heel speciaals. Ze bezit namelijk krachten waardoor ze sneeuw en ijs kan toveren. Samen met haar zusje Anna, spelen ze vaak in de sneeuw. Tot het op een dag dramatisch misloopt en Elsa Anna raakt met haar magie. Dit werd bijna fataal voor Anna. Als gevolg moest Elsa geïsoleerd leven. Haar krachten verstoppen, onderdrukken.

“conceal, don’t feel, don’t let it show.” Maar hoe angstiger ze wordt, hoe krachtiger haar magie. Ik heb zelfs de indruk dat hoe meer ze het onderdrukt, hoe feller het wordt. Van haar vader krijgt ze speciale handschoenen om de magie te onderdrukken. Maar wanneer haar ouders overlijden en zij gekroond wordt, gaat het mis. Anna neemt 1 van haar handschoenen en daardoor laat ze per ongeluk haar krachten zien.

Ze loopt weg en isoleert zich in haar zelfgemaakt kasteel van ijs. Niet wetend dat ze haar koninkrijk vervloekt heeft tot eeuwige winterse kou.

En bij deze scene hoort een vervelend afgezaagd lied, maar als we kijken naar de diepere betekenis en lessen die we eruit kunnen leren dan knal je hem vandaag nog in je motivational playlist!

Let it Go!

Wat kunnen we als onderneemster eigenlijk allemaal loslaten? En moeten we eigenlijk allemaal loslaten?

Heb ik dit allemaal al losgelaten? Nee hoor, who am I kidding.

Ik ga het voor deze podcast laten bij dit grote onderdeel. Loslaten. Het is een heel moeilijke en gaat echt niet in 1.2.3. Maar is wel nodig!

Volgende week hebben we het over een ander Frozen personage. Je kan stemmen via mijn stories op Instagram.

Link podcast episode: https://podcasters.spotify.com/pod/show/sarah-karipidis/episodes/Let-It-Go-en-Onderneem-Ondernemerslessen-van-Elsa-uit-Frozen-e2e58gq