Sarah Media

Creatieve Storyteller / Copywriter

Ik heb ontelbare keren de opmerking gekregen dat ik lijk op prinses Jasmine, uiterlijk dan. Groot compliment vind ik dat, want we willen toch allemaal op een prinses lijken?! Nuja, oordeel vooral zelf 😃

Eerst deel ik een Wist je datje zoals een echte Disney fanaat dat doet. Wist je dat Jasmine de eerste Disney prinses was zonder eigen lied en waarvan haar naam niet de titel was van de film waar ze in speelde? Wel gelukkig hebben ze dat rechtgezet in de live-action remake en haar ineens een dijk van een song gegeven. Het is een krachtig nummer waarin Jasmine haar vastberadenheid en wilskracht uitdrukt om niet langer stil te zijn en voor zichzelf op te komen. Daar kunnen wij wel wat van leren!

In de wereld van ondernemerschap zijn hindernissen en uitdagingen ons niet vreemd. Er is één zin die de kern van onze reis perfect vat:

Try to lock me in this cage I won’t just lay me down and die I will take these broken wings And watch me burn across the sky

Holy moly, dat is als een vuurwerkexplosie voor onze ondernemersgeest! Laten we duiken in de betekenis en de magische lessen die in deze zin verstopt zitten voor onze eigen ondernemersavonturen.

Ondernemen betekent niet in een netjes afgebakend hokje blijven zitten. Nee, dank je wel. Net zoals Prinses Jasmine ons vertelt, kun je niet zomaar opgeven wanneer je wordt uitgedaagd. Dus, in plaats van toe te geven, trek je je power-wings aan en stijg boven zelftwijfel, tegenslagen en negatieve stemmetjes uit. Net als een vogel in een kooi kunnen we ervoor kiezen om onze vleugels te spreiden en ons potentieel te omarmen om te gaan knallen.

Not today

Laten we eerlijk zijn, het leven van een ondernemer is een rollercoaster, compleet met loopings van succes en kurkentrekkers van uitdagingen. Jasmine’s zin herinnert ons eraan om niet gewoon te buigen en te breken, maar juist te buigen en te herstellen. Geef de tegenslagen een high five en zeg “not today.” Want wij, ondernemers, laten ons niet afschrikken door een paar hobbels op de weg. We transformeren ze in springplanken voor onze ongelooflijke comeback.

Tegenslag? Say Whaaat?

We hebben allemaal verhalen

We zijn hier niet om te fluisteren, we zijn hier om te brullen. Net zoals Jasmine haar stem wil laten horen, willen we onze ondernemersverhalen van de daken schreeuwen. Elke tegenslag, elk succes, het is allemaal onderdeel van ons unieke avontuur.

Weet jij niet goed welk verhaal jij kan vertellen, of kan jij hier nog wat hulp bij gebruiken? Kom dan naar de GRATIS webinar: From Stories To Sales.