Sarah Media

Creatieve Storyteller / Copywriter

Je raadt het al, de Disney Dinsdag van deze week staat in het teken van Baloo, de beer. In deze post lees je alles wat je van beren leren kan!

Achtergrondinformatie

Baloo wordt voor het eerst geïntroduceerd in de film ‘Jungle Book’, wat ook meteen de laatste animatiefilm is die Walt Disney mee geproduceerd heeft. We leren hem kennen als een zacht aardige, easy going, loyale en optimistische en beetje luie beer die de beste vriend wordt van Mowgli, het mensenjong.

De luie beer is beroemd om zijn ultieme doel: zoveel mogelijk relaxen en de stress en verplichtingen van het leven niet te laten overheersen, zoals hij zo mooi zingt in zijn lied: ‘The bear necessities’

Fun, maar bijna depressing fact is dat het liedje ‘The bare necessities’ bijna niet in de film zat. Onze man Walt Disney had het namelijk geschrapt! Maar de filmmakers vonden het lied zo goed dat ze Walt smeekten om het er toch in te laten.

Ondanks zijn luiheid, koppigheid en gebrek aan echte verantwoordelijkheid, heeft Baloo een groot hart. Hij is ook wel sociaal en ge zou het niet zeggen omdat hij lui is, maar hij houdt wel van een feestje! Hij is ook extreem onzelfzuchtig, omdat hij zijn eigen leven op het spel zette om Mowgli te beschermen tegen Shere Khan, ook al wist hij dat hij geen schijn van kans maakte tegen de woede van de tijger. Hierdoor gaf Bagheera toe dat hij het bij het verkeerde eind had over de beer en werden de twee goede vrienden nadat ze Mowgli succesvol naar het Mensendorp hadden begeleid.

“Whenever great deeds are remembered in this Jungle, one name will stand above all others: our friend, Baloo the bear.

Bagheera

Les 1: vriendschap

Baloo is een echte vriend. Niet enkel voor Mowgli, maar hij vormt ook een item met Bagheera, wat uiteindelijk een heel gek item is, want ze lijken in niks op elkaar. Dat maakt het net zo speciaal. Baloo zal ook altijd zijn dierbaren boven zichzelf plaatsen.

Les 2: Forget about your worries and your strife

Zorgen maken levert u niks op.

The bare necessities of life will come to you

Baloo

Het leven geeft u wat ge nodig hebt. Relax. Take it easy.

Les 3: Metaforen

Ge zou het niet zeggen maar Baloo is een goeie leermeester. Hij is misschien niet de slimste maar hij kan het wel uitleggen. Zo zegt hij bijvoorbeeld: “Als jij wilt leven als een beer, ga dan niet als een bij te keer.” Waarmee hij wilt zeggen dat een beer lui is en een bij het werk doet voor hem, honing maken enzo. Dat is zijn manier om voor hem duidelijk te maken dat beren mogen en moeten luieren. Want dat is hij, hij is geen bij.

Hetzelfde wanneer hij Mowgli wil overhalen om toch naar het mensendorp te gaan: “Je bent een mens, je zou toch nooit met een panter trouwen.”

Dus wat je van beren leren kan? Doe soms eens wat rustiger aan. Dat is niet verboden! Je hoeft niet altijd te werken als een paard of een bij. Je mag ook eens gewoon chillen, zoals Baloo!

Wil jij leren hoe je de drukte van het ondernemersleven als een pro kunt tackelen, zonder je innerlijke chill te verliezen? Wil je leren hoe je meer gedaan krijgt in minder tijd zodat je meer tijd over hebt om net zo te chillen als Baloo?

Droom je ervan om net zo te relaxen als Baloo? 🌿

Je gaat dit geweldig vinden – laten we je voorstellen aan onze Summerschool! 🌞 Hier dompelen we je onder in de magie van efficiëntie, zodat je meer tijd hebt om te dromen, creëren en natuurlijk, te relaxen als Baloo himself. Geen zorgen, we laten je niet achter met bergen aan to-dolijsten. Met praktische hacks en betoverende tips leer je hoe je je contentgame naar een hoger niveau tilt zonder kostbare chilltijd op te offeren.

Tot volgende week!

Sarah